Monday, May 31, 2010

bufday along


Bufday along y ke-22....
mungkin da jadi satu kemstian bufday disambut..so menymbut lah kami bufday nya...bersama kawan2nya y sama2 mmbesar di bumi alam maternya...
dan gembiralah lah si bufday gurl bila ade kek,muffin and buah.tak lupa juga kacang pengalas perut ku y lapar...kacang itu lah juga y disumbt o kak hanum ke dlm mulutnya..kagum aku dgn keupayan nya mmakan kacang..air sirp juga ade..lupa plop..
dan kagum juga aku dgn keslumberan k.muni memintk tapau muffin utk dibawa pulan k umah..
dan bertmbh kgum lagi aku bilamana mak k.tirh mmberiku n k.hanum buah (tak pandai nk eja)..
dan kagumku bertukar heran bilamana kakak2 seniorku melancarkan perng cam otromen lawan raksasa gunung..ahakz...da 22 thn dah akak..
tapi aku still kagum sbb mrk semua baik mcm adik beradik,,,org tua mengatakn "bagai aur dgn tebing"...dan aku mengatakan "bagai telur dan kulit telur"...
-keupayaan k.hanum mkn kacang
-perang otromen raksasa
-muffin tapau
-buah (tak tahu eja) tapau.
perkara2 diatas tnda bahawa mrk sgt rapat..sgt rpt kuasa dua...kagum disitu
erk...tQ jugk lah ..utk buku tu yer..tQ pada si pemberi..
walaupon that time bkn aku pnya bufday..but i still got hadiah...hehehehe..
ahakz...
"erk..smoga bilamana umur mkin bertmbh..maka hdupmu kn berubh ke arah kebaikn,lebih baik dari smln..moga dirimu dlm rahmat tuhan,,moga redha ibubapa itu slalu dlm gengaman..
moga kamu slalu sng..n moga sgalnya di atas jln..jalan menuju tuhan..y ESA"
.......hati ni mungkin kecil..tapi dlmnya ade jiwa y besar.......

Friday, May 28, 2010

lakai

A journey of 1o00 miles..begin with a single step...

single step???.
nk berubh....takut kena kata@pndg serong...
(dah diorg ade mlut ade mata ckp@pndg j lah,,tak luak pon)..
nk hijrah,nk cari hdup baru...tp....takut gagal...
(gagal tk mati lh...blaja dri kggln )
nk jadi bagus..tapi aku jht...
(erk mnusia baik lah..y jht tu setan)
org tua ckp..kalau takutkan ombk jgn berumah ditepi pntai..
erk..aku faild bahasa...so..kena kot kata2 ni dgn topic aku ..

iklan jap....atas tu lakai....kasut y glemer diklgn skater kot..
but aku bkn skater...papan deck pon tk pernh pijk...
pijk papan gelungsur j...ahakz..
but nice.......

ahakz..ye lah kan...nk buat apa2 kena lah mula slow...
tak ade nye org kuar2 j trus jadi pndai..or jadi kaya..
mmg lah pndai n kaya tak jadi tjuan utama dlm hdup..
tapi kena cari gak tu..
sbb Allah suka mukmin y kuat daripd mukmin y lemah..
3 hari lepas aku dgr ayah aku baca ayat ni..ahakz
so..jadilah kuat...
mentall,physical..kewngn,geligakn kpala,n whatever lah...
k lah..jom ambik langkh..
kalau da mlgkh....tak larat mergkk lah...
kalau blom.....start ar mlgkh...
kalau da slh langkh............cari jln pulang lah...
kalau da rasa nk bhnti........smbung balik...apa nk mati dh k???
kalau da tak larat.....take your time,rest n then smbung balik..
ahakz...
k jom sama2 langkh dgn lakai....





Monday, May 24, 2010

video
H1p8 batCh 08/09

Saturday, May 22, 2010

video

salam...
aku dedicate kan lagu ni...pada

1.org y aku sayg tapi dia tk sayang pon aku ...
2.org y sayg aku tnpa alasn kkuh,ikhlas babe,,,,and aku syg mrk balik
3.org y sayg aku tapi aku tak syg pon dia..sory ya...

hahahaha..
love hurt...like hell...agree or not???
fuish...la la la la la...
hope everythin will b ok ...cuz lau tk ok...tu bkn ending..

Friday, May 21, 2010

video

aku nk ckp j..

perlu k cakp??

kdg2 tak cakp pon ok..
ye lah..kalau ckp pon ade k nk dgr???
kalau dgr pon..
ade k dieorg kish???
kalau dieorg kisah pon...
ade k dieorg bole buat apa2???
kalau dieorg buat apa2 pon..
ade k bnde tu berubh...??
kalau dieorg ubh pon..
ade k aku kan suka..??
aku saja j nk ckp..
y kdg2 tk ckp pon takpe..
kalau tak ckp tu lebih bagus dari ckp..
let off some steam...
juz calm down....
alah...bnyk cara utk tangani stress..
and byk bnde y causes stress..
it really depend to us..how we handle that things..
heya,,if takut fail,takut kecewa..takut jatuh..
tak yah hidup ...cuz
all the things...jadi penyeri sbnrnya
jadi pengukur...........
whether kita leh hadapi dgn snyum2 kambing or not..
if we think back..
all (bad or good) ...it all comes from ALLAh..
kadg2 sbg ujian...n kadang2 sbg penghargaan...
so...as hamba..
we should appreciate that,,
ujian kan dtg tnda DIA sayang pada kita..
so..pada y tgh stress..let off steam ya..

erk...aku ...

1 LAST KISS,B4 I GO
HIDUP TAK PERLU KAYA,
TAK PERLU MEWAH,
YANG PENTING HATI MESTI TENANG,
JIWA PERLU SUCI..
DALAM HIDUP,
TAK SEME YANG DIRANCANG KAN BERLAKU..
BUKA HATI,
HIDUP ADALAH RISIKO,
BERSAMA MASA YANG BANYAK MENGAJAR MANUSIA ERTI HIDUP,
KASIH JUGA SAYANG..
DAH TERLALU BANYAK PILIHAN DIBUAT
DAN MESTI KITA DA PREDICT Y PILIHAN
DAN TINDAKAN ITU ADALAH Y TERBAIK,
TAPI Y BERLAKU SEBALIKNYA,
TIKA ITU SIAPA Y SALAH,DIRI?
KAWAN?TAK ADA SAPA2 Y SALAH KERNA PILIHAN ITU TELAH DIBuat
Dan TAKDIR itu telah ditetapkan untuk aku...dan juga....Dia