Monday, July 26, 2010

bisnes


ni tak tahu ar dieorg ngh buat apa...aku ambik letk ikut suka hati aku j..
y konfem..ngh berbincang ..aku j sibuk2 ambik gmbr...dah tu hobi aku

nk share 1 bnde..

pernh dgr tak bisnes...ni bisnes y menguntungkan..
kau join....
dan kau cari org join bwh kau
dia join bwh kau....dan dia cari org join bawah dia...
tgk ade relation...
cam food chain gitu...semua org tau food chain kan??

kita tgk dr sudut y lain..
aku keep promote hlovate cite,outlndish lagu..
sbb aku rasa bnde y dieorg smpaikn tu bgus..
aku tk dpt untung apa2 pn
tk ade pujian,tk ade pengiktiraf,mgkin kdg2 org rasa bosan..
ok...see
aku promote kt kawan aku kt matrik
bila sorg kwn aku start baca...
dia g u lain..dia promote kat kwn dia...
kwn dia baca....n promote kt kwn2 mereka...
ade relation..
dpt lah 'untung' skit...
aku bkn pncermh y pndai brckp,bkn jgk pnulis,bkn sape2..
ni j cara y aku mmpu buat...
kongsi ilmu bagus lah...

y tk puas hati...
ade k certain2 org,dpt note,dpt bnde baik tk nk kongsi...
sbb pe???aku pon tak tahu...aku tk faham ..
ye lah hati manusia kn lain2...
tidakkah mrk fikir..
kalau kongsi note,atau apa2 penglmn,pengethuan..
bnde tu lebih berkat....ok lah
...lau ditkdirkn...
sama2 study,sama2 kongsi...
tapi bila exam kuar...
dia pas dgn rainbow color,,,aku faild dgn nyata...
ape y aku rasa!!!agak2 apa ye??
rasa nk tendang semua bnde y berdiri tegk agar semua rebah cam
aku punya jiwa yang parah

seksa ku rasa..!!

just keep telling yourself lah...
kita da buat apa y patot,da kongsi
bnde kita buat tu btol dah,,,dia dpt ilmu kita dpt pahala..
mane tahu lau aku lulus,aku jadi riak,sombong,lupa diri..
baik lah aku ggll..lagi terjaga iman
mane tahu lau gagal...akn buat aku lbh rajin...
tgk lah dari sdut y positif...

"Allah takkn berikan apa y kita mahu,DIA akan berikan apa y kita perlu utk jadi hambaNYA y bgus".
okie dokie...
junior aku ckp.. aku rock....
-outsiderz-

4 comments:

aisyahkhalil said...

siapa cakap adik rock??
akak ckp adik JIWANG!

Outsiderz said...

ade junior saya..
dia ckp...
k.mida rock...
and sya suka statment tu..
hak hak...

minico0per said...

akak suke sgt eN3 ni..semp0i p p0Wer..u Mmg r0cK r bAbe p dAlm ati Ade tAman..^_*

Outsiderz said...

hahaha...
tQ2 k.muni..
kawan2 saya kt ums ni ckp saya jiwang.,
which is prktaan tu tk pernh lekt kt saya..
rsa weird j..
hak hak hak..