Wednesday, August 10, 2011

beritahu aku rasa yang abadi itu apa?

ketika sedang berehat ketika latihan taekwondo,
aku meneguk air laju menuruni rengkung, pabila si junior Que datang dduk sebelah aku

Que:kau percaya tentang cinta pertama...?
aku: ntah,kau??pehal kau tanya soalan pelik2 petang2 ni??
Que: aku tak percaya lah....cinta2 ni pelik lah..kan?
aku: hahahahaha,kau tengok Man tu?
Que: ye,dia dan si asie playgirl tu,kenapa dengan dia?
aku: kau tahu bukan yang Man tu serius,tapi tak asie?
Que: ya,aku rasa satu sekolah dah tahu,yang peliknya kenapa lah
si Man tu tak blah2...
aku: kau rasa Man tahu tak dia dipermainkan...?kalau kita yang
tak ada kaitan pon bole tahu..kau rasa dia tahu tak?
Que: mestilah tahu,tapi takkan dia tk buat apa2 kot
aku:kau tahu.itu lah gilanya orang bercinta,
dia bukan tak tahu,dia malas nk ambik tahu..so,biarlah
Que:dasyat juga,,aku tk nak lah bercinta
aku: jangan cakap,nanti kalau ada yang call aku tengah2 malam
mengadu putus kasih,aku lempar dengan periuk..
Que:see ya..who's talking,it's me lah ...no women no cry
aku: hahahaha,,,,aku pegang kata2 kau ni..kita tengok tahun2 akan datang,
hm.....Si Man cakap,dia tau sal Asie tu,cuma dia tak mahu lari.

instructor memberi arahan untuk kami berdiri dan form a line..
"bangun semua dan buat 2 barisan,bahagi sama banyak utk tiap barisan"

Que: oi,dasyatkan si Asie tu?
aku: bukan Asie yang dasyat,cinta tu yang dasyat..kau rasa nanti kau tahu lah
Que: kau cakap macam pernah rasa je
aku: ada aku cakap,aku pernah?dan
ada aku cakap aku tak pernah?
Que:..............hahahahaha..tangkap cintan kau,jiwang ar..

si Que menjeling aku diantara form line itu dengan gelak yang berpanjangan..
dan aku membiarkan..

note:
cintai aku,dan ajari aku mengenai kecintaan pada Tuhan

4 comments:

minico0per said...

pergh..dial0g terbaik r..cintailah Allah spenuh hati,akn kau temui cintaimu spenuh hati krana Allah..

mida blik ganu bile?

Outsiderz said...

hahahaha..
tak tahu lagi bila balik ganu..
sekarang cuti seminggu dalam masa 3 bulan...

raya ni tak balik...
tak tahu bila balik..
awal bulan 10 mungkin.
hahahaha..

tentang dialog...
memang saya macam2..

Fadzli Amir said...

Salam kenal...
bak kata org bercinta, bau kentut pun seharum bunga!!

Outsiderz said...

salam kenal..

kau tahu kenapa orang bercinta cakap bau kentut kekasih mereka harum..

simple explaination..
orang2 bercinta IQ mereka rendah..
haih...