Saturday, August 13, 2011

late night conversation..

u learn it hard way...we learn it hard way kan??

"endemic infection with malaria in the African continent
is thought to have led to a darwiniam selection process,
resulting in high levels of sickle trait absence of Duffy a and b
in many African-American blacks"

chapter30:protozoa, pg 239
from buku clinical microbiology made ridiculosly simple

dikatakan bahawa African-American and African blacks resistance pada
beberapa jenis Plasmodium yang mengakibatkan malaria kerana
tiadany antigen Duffy a dan b pada cell darah merah mereka.
tiada antigen ini dipanggil sickle trait abscence.

dari zaman matrik sampai zaman sekarang'
banyak sudah aku terbaca buku yang menyokong darwin
haih..
dalam Atheis,mereka cakap in de nood leer men bidden
kerosakan hidup mendorong kita sembahyang

sedangkan kita tahu yang
beragama atau rasa punyai tuhan itu adalah fitrah manusia,
yang Allah da letak dalam diri
yang memang sejak azali ada dalam hati,
kalau tak takkan Firaun yang pernah mengaku Tuhan
masih meminta pertolongan Allah ketika hampir lemas tenggelam dalam laut


6 comments:

where said...

kerosakan hidup mendorong kite smayang?
kekeke..dorang mang cakap camtu..

tp kite jawab camne?
innassolatatanha anilfahsyaiwalmunkar..
"sesungguhnye solat cegah kite dr melakukan yg keji n yang mungkar.."

kalu x solat tu baru idup rosak..
kn3..hehe

Outsiderz said...

fitrah beragama y ada dalam diri sejak azali tu yang mereka cuba menidakkan..

mereka tu..
haih

ema said...

darwinism is a theory of the fool..

kenape ema rasa cam mida pelik ek..

perasaan je kowt...
wat so ever la kan....

kenape P.Knowlesi attack manusia..
if x dia kacau monkey je...
dah tu slalu wat cam disaster nye infection...
sebabnye,
sebab manusia gak kan...

Outsiderz said...

oh...
saya memang selalu berubah mengikut persekitaran..
cam sesumpah gitu..

hahahaha..
takpe..
saya masih lagi percaya TUhan,akan selalu percaya dan rely pada DIA..

darwin tu kan....haih

ema said...

sesumpah...
sakit perot la gelak....

we've learn it in a hard way kan..
better than langsong x LEARN..
some things is more expansive 4 us to buy,
compare wif others that get it easily kan...

lets stay blessed, positive and strong,
always remember, there's always someone out there.....
fighting a bigger battle than we do

Outsiderz said...

kalau saya ada kaki,tapi tak ade selipar,

masih ada orang tak ada kaki dan takkan bole membeli selipar..

we learn it hard way,
no more crying kan kak ema...?
memang menangis itu bukan tanda kelemahan,
itu tanda kita hidup..
but ......postive and strong is better kan??
saya tidak mahu menangis lagi

aja aja fighting..