Monday, August 15, 2011

fight and survive...

salah satu komen di you tube under lagu ini
"when my biological mom was pregnant,my biological dad wanted her
to get abortion, she refused, and then 5 month later I was born...
and I was given up for adoption...
Thank U mom ...for letting me live..."

satu cerita lain,tentang manusia lain,di ntah mana2 negara ntah..
tawakkal
kau tahu macam mane..
Ianya macam umi aku yang tak pernah datang sabah,
yang terpaksa melepaskan seorang anak perempuan dia,
datang sini pada 3tahun lepas sorang2,
datang untuk belajar sini entah akan kembali lagi entah tidak

dia rungsing bila mendengar cerita macam2 tentang remaja perempuan zaman sekarang
"mengandung anak luar nikah"
"masalah murtad"
"masalah jenayah,rompak rogol"
plus
macam2 cerita orang kampung dok bercakap tentang orang sabah ni
jahat lah,banyak ilmu bukan2 lah,majoriti kristian,islam cetek lah sini

kau tahu macam mana ..
itu lah rasanya,
umi tadah tangan mintak keselamatan anaknya di rantau orang,
pada tiap2 kali habis sujud menghadap Allah.

dan setakat ini Allah masih menjaga anaknya
dari segala bala petaka alam dan juga manusia

tawakal aku....camne eh???hahahahaha
note:
tiap2 kali tension aku melimpah ruah,aku akan call rumah...
tidak sedikit pun aku akan cakap yang aku 'sedang tension-stress'
tapi umi akan cakap....(sebab aku tahu dia dapat rasa even aku tak cakap)
"ada apa2 mintak tolong dengan Allah,DIA tahu segalanya,
belajo ni semua ilmu DIA punya,mintak DIA mudah2 bagi faham,bagi ingat,bagi berkat".


6 comments:

Bro ahmad said...

salam ramadan..macam hal berlaku sekarang,,lumrah manusia kan

Outsiderz said...

salam ramadhan kembali..
ya bukan senang memanusiakan manusia kan??

Anonymous said...

Moga Allah memberkati jalan perjuangan wahai puteri islam :)

Outsiderz said...

Anon =)

maCy said...

ayat atas tu...

hm.. fikir byk kes pembuangan bayi skrg ni..

Outsiderz said...

kena fikir cara utk cegah pula ye..