Sunday, January 16, 2011

moga cepat sembuh

liyana...dua dari kanan.

dia:akak deman,da 2 minggu,lepas tu gusi berdarah,da pergi klinik,
doktor bagi ubat,tapi demam tak elok2 lagi..
aku:kalau deman lagi,pergi lah jumpa doktor lagi
***********************************************
dia:akak di wad,doktor masuk darah,tapi darah tak juga naik2,
doktor kata dia nk ambik tulang nak check sakit apa,
akak rasa sakit akak ni mcm hidup tak lama j..
aku: jgn ckp camtu,tak pe,kita tunggu dulu doktor cakap apa,
apa2 pon tu takdir Tuhan
**************************************************
dia: doktor da ambik tulang sikit,kat belakang,sakit..
masa dia buat tu separuh sedar,tapi rasa lagi sakit
aku: sakit sikit tu,kena sabar,nnti sihat lah..
bila keputusan keluar???
dia: next week doktor cakap..rasa-rasakan, akak ni sakit ape ye??
aku: mana lah saya tahu,saya kan budak baru bljr,
baru 2nd year,tk masuk hospital pon lagi..
***************************************************
note:sebenarnya aku suscpect dia kena leukemia,
sebb dari matrik lagi,muka dia pucat2,dan dia letih2..
demam y berterusan,dan masa tahan di wad dia ckp doktor keep
bagi blood,plus gusi2 berdarah..
aku sangat berharap,andaianya aku salah...
aku sangat berharap yang aku memang tak pandai menganalisa..

sekalung doa untuk si teman,moga cepat beransur sembuh
dan moga dia tabah menghadapi ujian Tuhan..
amin

2 comments:

minico0per said...

amiin..sm0ge ye kuat mnghadapi sakit dunia y Allah bg..

Outsiderz said...

ya..
moga dia tabah hadapi segalanya